Moor kdis logo

Cool2bfit


Wat is Cool2BFit
Cool2BFit is een programma voor kinderen van 8 t/m 13 jaar met overgewicht of obesitas. Samen met hun ouders/verzorgers werken zij op een sportieve en positieve manier naar een gezonder gewicht. Veel bewegen, deskundige begeleiding en de stimulans van de groep zorgen voor net dat stapje extra!

Oud deelnemer: “Ik heb een betere conditie en ben niet meer zo snel uitgeput tijdens het voetballen. Mijn kleren zitten niet meer strak; ik heb nu een normale maat voor mijn leeftijd.”

Hoe ziet het programma er uit?
Cool2BFit is een sportprogramma voor kinderen met overgewicht en hun ouders. Het programma duurt in totaal 1,5 jaar.

Het eerste half jaar wordt er twee keer per week gesport onder begeleiding van een sportinstructeur. Daarnaast zijn er in het eerste half jaar zeven ouderbijeenkomsten en zeven kindbijeenkomsten. Deze worden gegeven door de kinderfysiotherapeut, diëtist en psycholoog. Jullie krijgt informatie en tips over bewegen, voeding en het aanleren van een gezondere leefstijl.

Na het eerste half jaar gaan de kinderen, onder begeleiding, op zoek naar een eigen sportvereniging. Daarnaast blijven zij nog 1 keer per week bij Cool2BFit sporten. Ook volgen de begeleiders de kinderen via de ‘coach online’ en bieden ze waar nodig nog hulp.
In het laatste half jaar is het de bedoeling dat jullie samen een gezondere leefstijl zelf kunnen toepassen en volhouden. De kinderen worden nog gevolgd via ‘coach online’ en komen daarnaast nog vier keer terug om te meten/wegen en de voortgang te bespreken.

Wat zijn de kosten van Cool2BFit?
De cursus wordt grotendeels door de zorgverzekeraar vergoed. Daarnaast is er anderhalf jaar lang een eigen bijdrage van € 15,00 per maand.

Waar en wanneer wordt Cool2BFit gegeven?
Cool2BFit wordt al een aantal jaren met succes verzorgd in de gemeente Oldebroek en de gemeente Elburg.  Dit najaar zal er ook een groep starten in de gemeente Emmeloord.

Bij voldoende aanmeldingen start er elk najaar een nieuwe groep.

Na de herfstvakantie 2021 start er een nieuwe groep in Elburg en de eerste groep in Emmeloord.

Deelname is, ongeacht de locatie, altijd mogelijk voor kinderen uit de gemeentes Oldebroek en Elburg en nu ook uit de gemeente Emmeloord.

Cool2BFit wordt door de volgende zorgprofessionals verzorgd:

Gemeente Elburg Oldebroek:

  • Kinderfysiotherapeut van MOOR Kids kinderfysiotherapie
  • Psycholoog van Praktijk Vivre
  • Diëtiste van Vérian
  • Sportinstructeur van Goed Bezig Oldebroek / Stichting Wiel

Gemeente Emmeloord:

  • Kinderfysiotherapeut van MOOR kids kinderfysiotherapie
  • GZ-psycholoog Cisca Mulder van Praktijk voor opvoeden
  • Diëtiste Marjolein Bakker
  • Sportinstructeur van Carrefour

Aanmelden of meer informatie?
Neem contact met ons op via 038 420 47 37 of info@moor-kids.nl.

Download informatiefolder

Folder van COOL2Bfit (Directe download)