Moor kdis logo

Wie zijn wij?

MOOR kids is een praktijk voor kinderfysiotherapie en kinderoefentherapie met vestigingen in Zwolle ( Stadshagen, Holtenbroek en Zwolle-zuid), Hattem, Wezep, Epe, Oldebroek, Elburg, Elspeet, Ermelo, Zeewolde, Lelystad, Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen, Urk, Emmeloord en Marknesse. Het team van MOOR-kids bestaat uit jonge enthousiaste mensen die zeer bewust gekozen hebben voor het vak kinderfysio- en oefentherapie en hun vak met passie uitvoeren.

MOOR kids heeft het certificaat tot PLUS-praktijk behaald en is lid van het Keurmerk Fysiotherapie.

Het team van MOOR kids is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. De kinderfysiotherapeuten van MOOR-kids hebben allemaal, na het behalen van hun diploma Fysiotherapie, de post-HBO specialisatie Kinderfysiotherapie afgerond of zijn daar mee bezig. Zij staan allemaal ingeschreven in het BIG register en in het Keurmerk Fysiotherapie. De Kinderoefentherapeuten van MOOR kids hebben allemaal, na het behalen van het diploma Oefentherapie Cesar, de post-HBO specialisatie Kinderoefentherapeut afgerond of zijn daar mee bezig. Zij staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Kinderfysio- en oefentherapie, Spelenderwijs leren bewegen

Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt. Maar bij sommige kinderen duurt  het langer of wijkt dit af van het gebruikelijke. Dit kan kinderen belemmeren in hun ontwikkeling. Ze hebben meer oefening nodig om een bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen. Of ze moeten leren met minder mogelijkheden zo optimaal mogelijk te bewegen. Al deze kinderen kunnen baat hebben bij behandeling door de kinderfysiotherapeut. Bron: KNGF

Uw kind in deskundige handen

Een kinderfysiotherapeut heeft na de basisopleiding fysiotherapie de vervolgopleiding kinderfysiotherapie gevolgd. De kinderfysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar op het gebied van het bewegend functioneren.

Een kinderoefentherapeut heeft na de basisopleiding Oefentherapie Cesar de vervolgopleiding kinderoefentherapie gevolgd. De kinderoefentherapeut heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van fijn- en grootmotorische problemen bij kinderen t/m 18 jaar, vooral in de basisschoolleeftijd.

De kinderfysiotherapeut en kinderoefentherapeut werken altijd volgens een behandelplan; waar nodig in overleg met andere disciplines, zoals de arts, leerkracht, logopedist of ergotherapeut.

De collega’s die nog met de post-HBO masteropleiding tot kinderfysiotherapeut of kinderoefentherapeut bezig zijn, werken bij MOOR-kids zelfstandig, maar worden intensief begeleid door hun supervisor, zodat de kwaliteit van de zorg voor uw kind is gewaarborgd.

Het team van MOOR-kids volgt regelmatig cursussen en workshops om zich bij- en na te scholen.