Moor kdis logo

Wat ga ik doen bij MOOR-kids

Wanneer je vader en/of moeder een afspraak voor jou hebben gemaakt bij MOOR kids, dan vind jij waarschijnlijk op school of bij de gymles iets moeilijk om te doen. Vaak vind je het ook niet leuk om dan mee te doen.

Je hoeft niet zenuwachtig te zijn. Het is namelijk veel leuker dan je denkt! Bijna alle kinderen vinden het leuk om naar ons toe te komen.

Dit gaat er gebeuren:

• De eerste keer is een beetje saai. We gaan veel aan jou en aan papa en/of mama vragen: waarom ben je hier?, wat vind jij lastig om te leren? ,wat vind jij op school niet leuk om te doen?, gaat het gaat goed op school? Enzovoort…

• Als we dit allemaal weten, gaan we beginnen: je gaat samen met ons allerlei oefeningen en werkjes doen, die van te voren goed worden uitgelegd, zodat jij precies weet wat je gaat doen en hoe je het moet doen. Wij doen dit om te weten te komen wat jij moeilijk vindt, zodat we je daarna goed kunnen helpen! Papa en mama mogen er gewoon bij blijven.

• Als dit “onderzoek” klaar is, gaan we beginnen met oefenen: we gaan allerlei oefeningen en spelletjes doen, die jou helpen beter te worden in de dingen die nu nog niet zo goed lukken. Ook hier mogen papa en mama bij blijven. Als je beter kunt werken als je alleen bent, kunnen zij ook in de wachtkamer op je wachten.

 

Waarom ben ik bij MOOR kids?

Wij kunnen je bijvoorbeeld helpen als je problemen hebt met:

• Leren fietsen

• Klimmen

• Hard rennen

• Springen

• Tekenen

• Netjes kleuren

• Netjes schrijven

• Je hand die moe wordt van het schrijven

Of als je het moeilijk vindt om:

• Ergens van af te springen

• Over de evenwichtsbalk te lopen

Fijne motoriek groep 1-2

Als je het op school niet leuk vindt om te tekenen, te kleuren, te knippen en/of te knutselen of wanneer je deze dingen moeilijk vindt om te doen, dan kan de kinderfysiotherapeut van MOOR kids je helpen er beter in te worden, zodat je deze dingen leuker gaat vinden!

Ook wanneer je in groep 2 meer weektaken krijgt en je deze moeilijk vindt om te maken, kunnen wij je helpen.

Bij MOOR-kids ga je allerlei spelletjes en werkjes doen, zodat je wel mooi kan kleuren en tekenen.

Schrijven in groep 3-4

In groep 3 moet je heel veel nieuwe dingen leren zoals rekenen, lezen en schrijven. Wanneer het je niet goed lukt om de schrijfletters op de juiste manier te schrijven of wanneer je  heel groot schrijft en het moeilijk vindt de letters op en tussen de goede lijnen te schrijven, kunnen we bij MOOR kids jou helpen om dit allemaal wel goed te kunnen. Ook wanneer je hand pijn gaat doen bij het schrijven kunnen wij je helpen.

Wij gaan eerst uitzoeken waarom je het zo moeilijk vindt of waarom je hand pijn gaat doen en dan gaan we je helpen de letters op de goede manier op te schrijven en zorgen wij ervoor dat je hand niet meer pijn doet.

In groep 4 moet je al wat sneller schrijven, moet je aan elkaar schrijven en moeten de zinnetjes tussen nog smallere lijntjes geschreven worden. Als jij dit moeilijk vindt, kunnen wij jou helpen.

Wij gaan eerst uitzoeken waarom je deze dingen moeilijk vindt en dan gaan we samen oefenen, zodat je handschrift er mooi uit gaat zien en je weer meer krullen in je schrijfschrift krijgt!

Schrijven in de bovenbouw

Ook als je in de bovenbouw zit en je handschrift nog maar moeilijk te lezen is door de leerkracht en jezelf, kunnen wij je helpen. Je weet namelijk wel hoe je netjes moet schrijven en hoe de letters mooi worden, maar vaak ben je het een beetje vergeten en zijn de regels wat weggezakt. De kinderfysiotherapeut / kinderoefentherapeut van MOOR kids helpt jou in een redelijk korte tijd hoe je weer leesbaar kan schrijven!

Grote motoriek

De meeste kinderen vinden het meedoen aan de gym en het buitenspelen het leukste om te doen op school! Maar als je bijvoorbeeld altijd als eerste getikt wordt, vaak als laatste gekozen wordt in een team, niet over de evenwichtsbalk durft te lopen of het spannend vindt om hoog te klimmen, heb je al veel minder lol in deze activiteiten!  Ook als je in groep 3 nog niet op je eigen fiets zonder zijwieltjes naar school kan, is niet leuk! Andere kinderen vinden het soms raar dat je iets niet kunt of durft en zeggen dit dan ook zomaar tegen je. Dat is ook niet leuk!

Ook nu kunnen wij je helpen. We gaan eerst goed uitzoeken waarom je bepaalde dingen niet goed kunt of eng vindt en dan gaan we dat in een rustige omgeving oefenen, zodat je plezier krijgt in bewegen en goed kan meekomen met je klasgenootjes en vriendjes en vriendinnetjes!